16:44 02.12.2021

Суд засудив до 12 років ув'язнення одного обвинуваченого у пособництві вбивства екс-депутата Держдуми Вороненкова, другого - виправдано

2 хв читати
Суд засудив до 12 років ув'язнення одного обвинуваченого у пособництві вбивства екс-депутата Держдуми Вороненкова, другого - виправдано

Шевченківський районний суд Києва визнав Ярослава Тарасенка винним у пособництві умисного вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, Олександра Лося виправдано судом, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Суд визнав винним Тарасенка і призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Другого обвинуваченого - Лося - суд виправдав. Прокуратура подаватиме апеляцію у цій частині вироку", - сказала Максимець агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Як повідомлялося, Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата, згодом Паршов помер у лікарні. Вбивця Вороненкова мав спільника – Ярослава Левенця, який із 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. У співучасті в убивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, його затримали 16 липня. Інший затриманий – Олександр Лось - був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні 2017 року тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці - здебільшого громадяни України". Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік удови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Мотивом убивства Вороненкова генпрокурор називав поєднання інтересів вищого керівництва Росії та особистих мотивів кримінального авторитету Володимира Тюріна, колишнього громадянського чоловіка дружини убитого Марії Максакової.

У листопаді 2021 року прокурор під час дебатів просив суд визнати двох обвинувачених – Лося та Тарасенка – винними у пособництві скоєння умисного вбивства Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, скоєному на замовлення (ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 год) 2 ст.115 КК України) та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, прокурор просив суд визнати одного з обвинувачених також винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі (ч. 1 ст. 263 КК України).

Обвинувачені своєї провини не визнавали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА