20:45 24.11.2021

Україна прагне до кінця 2021 р. ухвалити закон про посилення повноважень НКЦПФР

2 хв читати
Україна прагне до кінця 2021 р. ухвалити закон про посилення повноважень НКЦПФР

Законопроект, який зміцнює незалежність і інституційний потенціал національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), посилює її повноваження і мандат у сфері транскордонного і внутрішнього співробітництва, заплановано ухвалити до кінця 2021 року, йдеться в Меморандумі економічної та фінансової політики з МВФ, опублікованому в середу.

Згідно з ним, в цей же термін уряд і Нацбанк прагнуть провести через Верховну Раду законопроекти про фінансові послуги і фінансові компанії (№ 5065) і про кредитні спілки (№5125).

"Ми розширимо охоплення централізованого кредитного реєстру на небанківські кредитні установи і знизимо поріг надання інформації як для банків, так і для небанківських інститутів", – також йдеться в меморандумі.

У ньому зазначається, що Україна продовжить зміцнення правових, нормативних і наглядових рамок для небанківських фінансових установ і фінансових ринків. Зазначається, що Нацбанк України вже ухвалив нові правила, що потребують від усіх небанківських фінустанов (крім кредитних спілок) розкриття інформації про своїх власників.

Як повідомлялося, депутатський законопроект №5865 з правками в закон "Про державне регулювання ринків капіталу і організованих товарних ринків" був зареєстрований в парламенті 26 серпня. У вересні голова підкомітету з питань ринку капіталів, інших регульованих ринків профільного парламентського комітету Андрій Ніколаєнко повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що законопроект може бути ухвалений у цілому до кінця поточної сесії.

Законопроекти №5065 і №5125 планувалося ухвалити на засіданні 18 листопада, проте їх розгляд було перенесено через технічні неполадки в системі "Рада", а депутати встигли проголосувати лише за закон "Про страхування" (№5315).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

Графіки відключень е/е в четвер також діятимуть усю добу – "ДТЕК"

Кулеба привітав Рютте з призначенням генсеком НАТО

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим на фронті, від початку доби окупанти атакували 20 разів - Генштаб ЗСУ

У застосунку "Резерв+" з'явилася інформація про бронювання 340 тисяч військовозобов'язаних

СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів під час закупівлі бронежилетів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА