19:41 18.11.2021

Нацполіція співпрацюватиме з ТСК щодо розслідування смерті депутата Полякова

3 хв читати
Нацполіція співпрацюватиме з ТСК щодо розслідування смерті депутата Полякова

Національна поліції України надасть усі необхідні матеріали для роботи тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування загибелі народного депутата Антона Полякова, заявляє глава Нацполіції Ігор Клименко.

"Сьогодні було створено ТСК. Ми тісно співпрацюватимемо з нею, дамо всі матеріали вже в рамках роботи цієї комісії", - сказав Клименко в четвер на брифінгу в Києві.

Верховна Рада 18 листопада створила ТСК з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата Антона Полякова.

Затвердження відповідного проекту постанови №6300 підтримали 322 народних депутати на черговому засіданні парламенту в четвер.

Головою цієї ТСК обрали члена депутатської групи "За майбутнє" Анну Скороход, а заступницею - Олександру Устінову (фракція "Голос").

Основними завданнями ТСК ВР визначила проведення перевірки перебігу розслідування правоохоронними органами вбивства Полякова та здійснення у зв'язку з цим парламентського контролю, а також проведення перевірки відомостей доказової бази, висновків, експертиз та ініціювання питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Термін діяльності комісії становить рік. Водночас через шість місяців від дня створення ТСК зобов'язується надати попередній звіт на пленарному засіданні парламенту.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Причиною смерті Полякова, за попередньою інформацією правоохоронців, стала гостра коронарна недостатність.

Начальник поліції Києва Іван Вигівський заявив, що причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою.

Згодом нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що у померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон. Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив цю інформацію. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння.

Похорон народного депутата Антона Полякова (депутатська група "За майбутнє") відбувся 11 жовтня в Чернігові.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що в крові загиблого Полякова виявили, крім метадону, домішку димедролу. "Ми завершили одну з експертиз і можемо сказати, що це метадон із домішкою димедролу, так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини", - сказав Єнін в ефірі"Громадського".

Заступник міністра зазначив, що цю суміш не було отримана в аптеці. Проте, за його словами, міністерство не коментує, як ці речовини потрапили в організм Полякова.

У свою чергу народний депутат Анна Скороход заявила, що Полякова вбили. 31 жовтня в ефірі каналу "Україна 24" вона стверджувала, що Поляков ніколи не приймав наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА