12:20 18.11.2021

"Євросолідарність" вимагає створити у ВР нову ТСК для розслідування "вагнергейту"

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає створити у ВР нову ТСК для розслідування "вагнергейту"

Фракція "Європейська солідарність" виступила з вимогою створити нову тимчасову слідчу комісію, яка здійснить об'єктивне розслідування "вагнергейту".

"Фракція "Європейської Солідарності" вимагає створення справжньої тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді України, яка проведе професійне та об'єктивне розслідування всіх обставин зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера. Ми закликаємо представників усіх фракцій парламенту увійти до складу цієї слідчої комісії. Встановлення істини у цьому питанні – справа державної ваги", - зазначено в заяві, оприлюдненій на сайті партії.

У "Євросолідарності" наполягають, що матеріали розслідування Bellingcat підтверджують факт можливої наявної державної зради на найвищому рівні української влади, і вимагають негайно вжити заходів.

"Відповідні правоохоронні органи мають терміново розпочати розслідування фактів, викладених у публікації Bellingcat", - наголошують у партії.

Зокрема, у політсилі нагадали, що президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що не мав ніякої інформації щодо проведення операції, тоді як, згідно з матеріалами розслідування, він був у курсі всіх етапів. Окрім того, глава Офісу президента Андрій Єрмак, згідно з матеріалами Bellingcat, був тим, хто дав вказівку відкласти операцію, хоча сам він неодноразово заявляв, що цього не було й не могло бути.

"Такі дії з боку Офісу президента призвели до зриву спецоперації із затримання "вагнерівців". Через це злочинці, причетні до окупації частини території України, які вбивали українських військових та мирних жителів на Донбасі, можуть уникнути відповідальності за свої злочини та справедливого покарання. При цьому президентська більшість у парламенті створила свою кишенькову слідчу комісію для відбілювання репутації влади", - наголосили у партії.

"Ця ганебна поведінка команди Зеленського підриває основи національної безпеки країни та руйнує довіру до України міжнародних партнерів", - наполягають у "Євросолідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА