09:48 12.11.2021

В окупованому Криму незаконно заарештували на 12 діб адвоката українських політв'язнів

2 хв читати
В окупованому Криму незаконно заарештували на 12 діб адвоката українських політв'язнів

Підконтрольний Росії "Центральний районний суд Сімферополя" незаконно призначив адміністративне покарання у вигляді арешту та штрафу адвокату українських політв'язнів Едему Семедляєву, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"25 жовтня Едем прийшов до відділення російської поліції надати юридичну допомогу активістам, яких затримали під будівлею підконтрольного РФ "Кримського гарнізонного воєнного суду" за підтримку фігурантів "красногвардійської справи Хізб ут-Тахрір". Стосовно Едема було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 19.3 КпАП РФ (непокора поліції)", - повідомила Деніова в соцмережі Facebook.

Наразі адвокат перебуває в ізоляторі тимчасового тримання м. Сімферополя. Суд призначив йому штраф розміром 4 тис. рублів і 12 діб арешту.

"Едем Семедляєв є захисником українських політв’язнів Сейтумера Сейтумерова, Арсена Абхаїрова, Ремзі Бекірова, Нарімана Мемедемінова, Мемеда Белялова, Еміля Джемаденова, Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Рефата Алімова, Ферата Сайфуллаєва. Всі вони на 12 діб залишилися без адвокатської підтримки, що є порушенням права на захист, яке гарантоване статтею 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та прямим перешкоджанням професійній адвокатській діяльності", - наголосила Денісова.

Вона зазначила, що рішення суду є прикладом тиску і залякування адвокатів у тимчасово окупованому Криму та ще одним свідченням політики переслідування і репресій кримських татар, і закликала світову спільноту відреагувати на чергове порушення прав і свобод людини з боку окупаційної влади.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА