19:30 11.11.2021

Приблизно 83% компаній в Україні розробили плани сталого розвитку - ЄБA

2 хв читати
Приблизно 83% компаній в Україні розробили плани сталого розвитку - ЄБA

Переважна більшість компаній, що працюють в Україні (83%), мають стратегії та плани в галузі сталого розвитку - орієнтуються на задоволення життєвих потреб людей з урахуванням збереження довкілля, повідомляється в дослідженні Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА, Європейська Бізнес Асоціація, EВА), представленому у четвер на форумі EBA Sustainable Development Day.

Згідно з опитуванням ЄБА, в якому взяли участь 75 найбільших компаній-членів асоціації, 96% компаній орієнтуються на Цілі сталого розвитку ООН і мають річні бюджети для їх реалізації.

Зазначається, що майже половина компаній-респондентів (48%) інвестують від 1 до 100 млн грн щорічно в проекти сталого розвитку. Головними інвесторами є насамперед компанії паливно-енергетичного комплексу, сфери ІТ та телекомунікацій.

При цьому 48% компаній планують збільшити обсяг фінансування для цього.

Майже половина опитаних вважає, що нарощування інвестицій у проекти сталого розвитку покращує їхню ділову репутацію на міжнародній арені та спрощує доступ до міжнародного фінансування.

За даними ЄБА, питанням управління відходами приділяють увагу 81% компаній, висадки дерев - 64%, енергоефективності - 49%, екологічної модернізації підприємств - 40%.

Крім того, ЄБA представила Індекс сталого розвитку у партнерстві з НАК "Нафтогаз України" та Київським національним торговельно-економічним університетом. Інтегральний показник становить 3,17 бала з п'яти можливих, опинившись у такий спосіб у нейтральній площині. Він визначає рівень інтеграції Цілей сталого розвитку ООН у бізнес-стратегії та стратегію розвитку України.

При цьому, на думку бізнесу, інтеграція цих цілей у стратегію розвитку країни триває набагато повільніше. Компанії оцінили цей показник лише на рівні 2,91 за п'ятибальною шкалою з точки зору інтеграції соціальних компонентів, з точки зору екологічних - лише на рівні 2,67.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА