17:34 08.11.2021

СБУ викрила махінації із землями Міноборони України на Львівщині на понад 20 млн грн

1 хв читати
СБУ викрила махінації із землями Міноборони України на Львівщині на понад 20 млн грн

Служба безпеки України заблокувала незаконне заволодіння землею військового містечка у Львівській області, яке організував начальник квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Міноборони разом із спільниками.

"Слідством встановлено, що користуючись своїм службовим становищем посадовець систематично фальсифікував документи. Під час погодження акту земельної ділянки зловмисник вносив недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги. Такими незаконними маніпуляціями він вилучав землі із власності Міністерства оборони. Потім "робота" переходила до його спільника, депутата сільради-члена земельної комісії. Посадовець сприяв, аби за рішенням Брюховицької селищної ради незаконно відчужені землі потрапляли на баланс громади", - повідомляє прес-служба СБУ.

Згодом на захоплені площі ділки виготовляли фіктивне право власності, оформлюючи на підставних осіб, і продавали за ціною приблизно $5-9 тис. за "сотку" (0,01 га).

У такий спосіб було захоплено ділянку 1,5 га. За оцінками експертів, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.

У рамках розпочатого кримінального провадження начальнику КЕВ м. Львів повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 426-1 (перевищення військовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА