11:24 07.11.2021

Під час замаху на іракського прем'єра використовувалися три дрони, два вдалося збити - МВС

1 хв читати
Під час замаху на іракського прем'єра використовувалися три дрони, два вдалося збити - МВС

Під час замаху на прем'єр-міністра Іраку Мустафу аль-Каземі в неділю вранці були задіяні три безпілотники, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на МВС республіки.

При цьому сили безпеки змогли знищити два ці апарати під час їх нальоту на резиденцію прем'єра, розташовану в "зеленій зоні" Багдада, додають ЗМІ.

Як повідомлялося, незабаром після атаки прем'єр аль-Каземі звернувся до населення країни з закликом проявити холоднокровність.

Відповідальність за напад поки що ніхто на себе не взяв.

США засудили ракетний обстріл резиденції прем'єра та запропонували допомогу в розслідуванні атаки. "Цей очевидний акт тероризму, який ми рішуче засуджуємо, був спрямований у саме серце іракської держави", - йшлося в повідомленні Держдепартаменту.

У свою чергу секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані також засудив цей напад. На своїй сторінці у Twitter він поклав відповідальність за атаку на "іноземні аналітичні центри, які принесли лише почуття незахищеності, розлад, нестабільність пригноблюваному народу Іраку за рахунок створення і підтримки терористичних груп і довготривалої окупації країни".

Західні ЗМІ зазначали, що спроба замаху на іракського прем'єра сталася на тлі зростання напруженості після минулих 10 жовтня в Іраку парламентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА