12:48 05.11.2021

Контррозвідка СБУ викрила полковника ЗСУ, який мав громадянство РФ та збирав таємні відомості військового характеру

1 хв читати
Контррозвідка СБУ викрила полковника ЗСУ, який мав громадянство РФ та збирав таємні відомості військового характеру

Контррозвідка Служби безпеки України викрила полковника Збройних сил України - командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

"Під час обшуку за місцем проживання військовослужбовця виявлено та вилучено жорсткі диски, флеш-носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, зокрема з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами секретних відомостей", - повідомляє прес-служба СБУ.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлено наявність у зазначеного військовослужбовця ЗСУ контактів із чинними військовослужбовцями ЗС Російської Федерації та мешканцями тимчасово окупованої території АР Крим.

Продовжуються подальші слідчі дії, у межах яких перевіряється версія про збирання ним вищезгаданих відомостей за завданням спецслужб РФ. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА