07:15 02.11.2021

Кличко: Локдаун у Києві триватиме не менше місяця

2 хв читати
Кличко: Локдаун у Києві триватиме не менше місяця

Локдаун у Києві триватиме не менше місяця, проте піку захворюваності місто ще не досягло, повідомила прес-служба мера столиці Віталія Кличка.

"Все залежить від динаміки захворюваності, від заповненості ліжок у лікарнях. Але попередньо фахівці говорять, що дуже складний період може тривати щонайменше протягом місяця", – сказав Кличко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Водночас, Кличко зазначив, що якщо за два-три тижні захворюваність піде на спад і місто підійде до критеріїв "помаранчевої" зони, то згідно з цим міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про послаблення деяких обмежень.

"На сьогодні, на жаль, такої тенденції поки немає. І піку захворюваності, як зазначають фахівці, вірусологи, лікарі, ми не досягли. Тому ще раз звертаюся до всіх: будьте обережні, дотримуйтесь ключових правил безпеки і вакцинуйтесь!", – наголосив градоначальник.

Кличко зазначив, що на сьогодні місто справляється з черговим піком захворюваності.

"Ми забезпечуємо лікарні необхідним обладнанням, медикаментами, виплачуємо надбавки медикам. Сьогодні в Києві підготовлені понад 6 тисяч ліжок. І ми продовжуємо збільшувати їх кількість. Лікарні заповнені на 70 відсотків, ліжок з киснем заповнено майже 80%", – повідомив Кличко.

За його словами, кисень у місті поки є, але столична влада уклала попередньо договори з різними підприємствами на його постачання.

Разом із тим, мер зазначив, що можуть бути проблеми у разі збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки. "Поки що ситуація складна, але стабільна і контрольована. Головне – аби не сталося інфекційного вибуху, коли кількість хворих перевищуватиме кількість ліжок в лікарнях. Це може призвести до колапсу медичної системи", – наголосив мер.

Також Кличко зазначив, що у столичних лікарнях майже заповнені реанімаційні відділення, але поки місця ще є.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА