12:20 22.10.2021

Ткаченко про "Суспільне": За такі гроші інші канали домагаються набагато більших рейтингів

2 хв читати
Ткаченко про "Суспільне": За такі гроші інші канали домагаються набагато більших рейтингів

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що Суспільний мовник отримує фінансування в повному обсязі, але до його рейтингів є запитання.

"Що стосується фінансування "Суспільного". Фінансування відбувається в повному обсязі, який передбачений у державному бюджеті, а це мільярди гривень", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

У свою чергу міністр культури підтвердив, що "Суспільне" отримує фінансування в повному обсязі, "хоча є запитання щодо рейтингів".

"За такі гроші інші канали домагаються набагато більших рейтингів. І мова не тільки про довіру, а й про відповідальність за витрачені кошти", - додав Ткаченко.

Як повідомлялося, 20 жовтня журналістка, ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в політичному тиску на журналістів редакції шоу.

У Facebook вона написала, що зазначений тиск здійснюється у вигляді контролю з боку ОП за присутністю нардепів від "Слуги народу" на ефірах програми, а також у висуванні ультиматумів щодо їхньої участі.

У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення й наголосив, що в ОП немає жодних заборон для представників влади, зокрема для народних депутатів із фракції "Слуга народу" на відвідування ефірів телеканалів.

Пізніше голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що журналісти мають право самостійно обирати формати і теми обговорення, а також запрошувати гостей на ефіри, проте визначальним чинником при цьому є дотримання професійних стандартів та інтереси аудиторії.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський того самого дня назвав "хайпом" звинувачення Мирослави Барчук у контролі присутності на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу" з боку Офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА