21:39 15.10.2021

Соціал-демократи, "Зелені" і "вільні демократи" в ФРН домовилися прискорити відмову від вугілля і скорочувати бюрократію

1 хв читати
Соціал-демократи, "Зелені" і "вільні демократи" в ФРН домовилися прискорити відмову від вугілля і скорочувати бюрократію

Соціал-демократи, "Зелені" і "Вільна демократична партія" в ФРН узгодили документ, що випереджає коаліційну угоду, з цим документом вони вступають у вирішальну фазу переговорів про формування уряду. Зокрема, вони планують прискорити відмову Німеччини від вугільної енергетики.

Як повідомляє Spiegel з посиланням на проект документа, першим пунктом заявлено "цифровий прорив". Прискорення бюрократичних процесів стало важливою передвиборною темою майже всіх партій, тепер три партії хочуть реалізувати ці плани.

"У перший рік уряду слід ухвалити всі необхідні рішення для того, щоб швидко, ефективно і цілеспрямовано реалізувати приватні і державні інвестиції. Наша мета полягає в тому, щоб принаймні вдвічі скоротити термін ухвалення рішень", - сказано в документі, який цитує видання.

Важливим пунктом є спроба скоротити термін відмови Німеччини від вугільної енергетики до 2030 року з запланованого 2038 року. "В ідеалі це має статися вже до 2030 року", - сказано в проекті.

"Північний потік 2" у документі не згадується, але сказано, що учасники переговорів планують диверсифікувати енергопостачання в ФРН.

Планується поліпшити організацію поліції і вдосконалити захист від кібератак.

Сторони домовилися зміцнювати ЄС і підтримувати НАТО, але мета домогтися того, щоб внески Німеччини в бюджет НАТО склали 2% ВВП, не згадана.

Три партії ведуть попередні переговори після парламентських виборів, вони відбулися в Німеччині 26 вересня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА