21:22 11.10.2021

Наглядова рада Укрексімбанку звільнила Мецгера і призначила Єрмакова в.о. голови правління банку

3 хв читати
Наглядова рада Укрексімбанку звільнила Мецгера і призначила Єрмакова в.о. голови правління банку

Наглядова рада Укрексімбанку звільнила Євгена Мецгера за його заявою від 11 жовтня, в.о. голови правління банку призначено Сергія Єрмакова.

"11 жовтня 2021р., під час проведення позачергового засідання номінаційного комітету наглядової ради Укрексімбанку про можливі заходи (з урахуванням проведеної роботи Комісії з етики та стану службової перевірки) було отримано заяву від Мецгера Євгена Володимировича від 11 жовтня 2021р. про розірвання строкового трудового договору за власною ініціативою", - повідомляє прес-служба банку в Facebook.

Так, номінаційний комітет, відповідно, надав негайну рекомендацію наглядовій раді припинити повноваження Мецгера на підставі ч.1 ст.39 Кодексу законів про працю України та відповідного пункту трудового контракту з Мецгером.

"Розірвання трудового договору відповідно до зазначеної підстави не передбачає виплати вихідної допомоги", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку зі звільненням голови правління, номінаційний комітет призначив Сергія Єрмакова виконувачем обов'язки голови правління банку з 12 жовтня 2021р. на термін до вступу на посаду голови правління банку особи, яка має бути вибрана за результатами конкурсу не пізніше 12 квітня 2022р.

Раніше глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер повідомив, що написав заяву про звільнення з посади.

Як повідомило раніше "Радіо Свобода", у понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Згодом голова правління державного Укрексімбанку (Київ) Євген Мецгер вибачився за напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку.

Наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов'язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

11 жовтня Мецгеру, а також двом іншим фігурантам справи про напад на журналістів, обрали запобіжний захід. Зокрема, Мецгера відправили під нічний домашній арешт.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА