14:27 05.10.2021

Журналістів "Схем" запросили на допит як потерпілих в інциденті в Укрексімбанку

2 хв читати

Журналісти програми "Схеми" видання "Радіо Свобода" запрошені на допит як потерпілі для встановлення всіх обставин події в державному Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

"4 жовтня 2021 року журналісти програми "Схеми" здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису, за словами представників ЗМІ, керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Наразі журналістів запрошено для проведення допиту як потерпілих для встановлення всіх обставин події", - повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора у вівторок.

При цьому назва фінустанови у повідомленні не зазначається.

Як повідомлялося, "Радіо Свобода" повідомило, що в понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з Мецгером. За інформацією журналістів, Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналістів-розслідувачів. Як стверджує керівник програми розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали карти, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, весь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку за його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю й самого нападу видалено.

Прес-служба поліції Києва повідомила, що того самого дня від редактора одного з інтернет-видань надійшло повідомлення про те, що в приміщенні одного з банків на вул. Антоновича знімальній групі перешкоджають у журналістській діяльності. Було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), розпочато слідство.

У свою чергу Укрексімбанк стверджує, що під час інтерв'ю журналіст поставив низку запитань про надання інформації щодо діяльності клієнтів, яку банк отримав у процесі їх обслуговування та правовідносин із ними, і без будь-якого обґрунтування висловив припущення про нібито допущені фінустановою порушення в рамках відповідних правовідносин. Банк зазначає, що запитувана інформація є банківською таємницею, тому прес-служба була змушена зупинити проведення інтерв'ю, а подальша бесіда відбувалася у форматі офрекордс, після чого журналіст із оператором безперешкодно залишили приміщення банку з усією технікою.

Мецгер у Facebook відхилив обвинувачення у порушенні законодавства та обвинуватив журналістів "Схем" у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА