07:31 03.10.2021

Зеленський підписав закон про реформування "Укроборонпрому"

1 хв читати
Зеленський підписав закон про реформування "Укроборонпрому"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про реформу державного концерну (ДК) "Укроборонпром", що є крапкою в тривалому і складному процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК, повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну "Укроборонпром". Ця подія є крапкою в тривалому і складному процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК. І водночас ця подія - нова точка відліку для української оборонки", - написав Гусєв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами такий крок дозволить посилити обороноздатність України, структурно перезагрузити 118 розрізнених підприємств Укроборонпрому, 21 з яких - поки знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

Також дозволить запровадити сучасні підходи корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів і прямого політичного впливу, дозволить створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами.

Крім того, здійснювати трансфер технологій та залучати прямі (у т.ч. іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння і військової техніки перш за все для потреб Збройних сил України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА