16:50 30.09.2021

Венедіктова: Розробляється платформа для об'єднання всіх електронних систем прокуратури та правоохоронних органів

2 хв читати
Венедіктова: Розробляється платформа для об'єднання всіх електронних систем прокуратури та правоохоронних органів

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відзначає актуальність питання диджиталізації прокуратури.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, про це йшлося під час зустрічі генпрокурора з главою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Юхані Хартікейненом.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю в контексті внутрішніх трансформацій прокуратури після завершення перехідного періоду реформи.

Венедіктова наголосила на актуальності розвитку диджиталізації прокуратури. За її словами, в процесі розробка єдиної платформи, яка об'єднала б усі електронні системи, в яких працюють прокурори та правоохоронні органи.

"Створення такої платформи - це наш пріоритетний проект. Наразі триває пошук оптимального рішення. Це допомогло б позбутися бюрократії, пришвидшити процеси та зробити систему прозорою. Також це додатковий інструмент запобігання корупції у правоохоронних органах", - наголосила генпрокурор.

У свою чергу Хартікейнен підтримав ідею створення такої платформи й зауважив, що місія ЄС готова надавати експертну підтримку проектам розвитку. Глава Консультативної місії ЄС додав, що вважає перший етап реформи прокуратури ключовим успіхом серед інших реформ в Україні.

Під час зустрічі сторони окремо зупинилися на обговоренні роботи новостворених органів прокурорського самоврядування - Ради прокурорів України та органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

"Нам вдалося за короткий час створити одразу два органи, які всередині прокуратури регулюватимуть прокурорську діяльність. Я сподіваюся, вони стануть голосом прокурорів, який представлятиме та захищатиме їхні інтереси, соціальні гарантії, а головне – незалежність", - наголосила Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА