16:02 28.09.2021

НАБУ і САП здійснюють обшуки в Харкові

2 хв читати
НАБУ і САП здійснюють обшуки в Харкові

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у вівторок здійснюють у Харкові низку обшуків у рамках розслідування можливого одержання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення.

"Слідчі дії санкціоновані слідчим суддею ВАКС. Попередня правова кваліфікація - ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 209, ст. 368-5 КК України. Слідчі дії тривають", - повідомляється в Telegram-каналі НАБУ.

"Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на таємницю слідства", - наголошується в повідомленні.

Раніше в одному з харківських пабліків з'явилася інформація про те, що НАБУ здійснює обшуки в офісі компанії "Автоентерпрайз", її гендиректора Дмитро Ніконова та депутата Харківської міськради Аліни Мустафаєвої ("Слуга народу")

"Сьогодні з 10:00 НАБУ проводить обшуки в офісі "Автоентерпрайз", за місцем проживання Мустафаєвої Аліни та Ніконова Дмитра", - йдеться в повідомленні.

Пізніше в тому самому пабліку з'явилася інформація про перешкоди в проведенні обшуку.

"У зв'язку з обшуком в "Автоентерпрайзі" забарикадувалися тим, що було під рукою - ліфом з рекламою каршерингу та Мустафаєвою... Приїхав Ніконов із помічником, пояснив наявність автомобіля перед в'їздом тим, що у них лягла система і машина опинилася там випадково. Сам нічого не знає, НАБУ забрало у нього два телефони і ноутбук та зламало двері будинку", - йдеться в повідомленні.

Мустафаєва і Ніконов є помічниками на громадських засадах депутата-мажоритарника від "Слуги народу" Олександра Куницького. Мустафаєва в соцмережах регулярно публікує пости, які критикують керівництво мерії. Вона також неодноразово висловлювала сумніви в правдивості офіційної інформації про обставини лікування та смерті колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса і заявляла, що електронний підпис на поданні про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради був зроблений не особисто Кернесом, який перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте", а чиновниками міськради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА