11:01 23.09.2021

Біля Ради відбуваються три мітинги, урядовий квартал під посиленою охороною

2 хв читати
Біля Ради відбуваються три мітинги, урядовий квартал під посиленою охороною

Три різних акції відбуваються біля будівлі Верховної Ради одночасно з ранку в четвер, через що урядовий квартал посилено охороняють поліцейські та бійці Національної гвардії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на площі Конституції біля парламенту встановлено сцену з партійною символікою партії "Опозиційна платформа - За життя", яка організовує мітинг проти політичного переслідування Віктора Медведчука, а також пов'язана із закликом імплементувати Мінські домовленості й не допустити підвищення тарифів.

Великі групи людей із прапорами "ОПЗЖ" стоять у Маріїнському парку, недалеко від будівлі парламенту. Для того щоб пройти до парламенту з боку готелю "Київ" на вулиці Грушевського, необхідно пройти через коридор довжиною майже 100 м із представників Нацгвардії.

Ще одна акція біля Верховної Ради називається "Чорна мітка 5600". Її суть полягає в інформуванні народних депутатів і громадян України з приводу ризиків, які закладені в "ресурсному" законопроекті №5600. У такий спосіб суспільство й активісти намагаються вплинути на кінцеву редакцію цього законопроекту.

Організатором заходу виступила громадська організація "Конституційно-правовий конгрес" і лібертаріанський рух "Вільна нація".

Крім того, біля будівлі українського парламенту відбувається акція руху "SaveФОП" - "Збережіть спрощену систему оподаткування!".

Учасники вимагають від депутатів ухвалити законопроект №3853-1 про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо щорічного підвищення граничних обсягів доходів для спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, скасування корупційного механізму кеш-бека, а також ухвалення законопроекту №3993 про спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців.

Нині на площі Конституції перебувають декілька сотень людей - учасників різних акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА