19:48 11.04.2023

Працівники низки підприємств на заході Казахстану вимагають звільнити затриманих в Астані нафтовиків

2 хв читати

Робітники кількох нафтосервісних компаній записали звернення на ім'я президента Казахстану з проханням звільнити затриманих в Астані нафтовиків.

Співробітники нафтосервісної компанії "Кезбі" у відеозверненні заявили, що зупинять усі роботи, якщо найближчим часом затриманих в Астані нафтовиків не відпустять на свободу.

Аналогічні звернення записали також співробітники компаній "БЖБ" і "Бургилау".

За даними низки казахстанських ЗМІ, на площі перед акиматом Жанаозена (місто в Магістауській області, на заході Казахстану) збирається дедалі більше людей. Жителі скаржаться на збої в роботі інтернету.

Увечері у вівторок в Астані співробітники правоохоронних органів затримали понад сотню робітників з Мангістауської області, які зібралися біля будівлі міністерства енергетики.

Минулого понеділка близько 150 звільнених робітників нафтосервісної компанії "БерАлі Мангістау Company" з Жанаозена зібралися біля будівлі Міненерго в Астані та зажадали працевлаштувати їх у "дочку" "КазМунайГазу" - компанію "ОзенМунайГаз". Вони пояснили, що залишилися без роботи через те, що їхня компанія програла тендер. Ніч і весь день вони провели на вулиці.

Страйкарям запропонували працевлаштування в іншу компанію зі збереженням заробітних плат, що в середньому становила 700 тис. тенге. Однак ексспівробітники "БерАлі Мангістау Company" відмовилися від цих умов, наполягаючи на скасуванні результатів тендера.

У КМГ також зазначили, що було проведено перевірку конкурсних процедур щодо дотримання законності, в результаті якої порушень виявлено не було. У компанії вважають, що вимоги тих, хто прибув до столиці, "не підлягають виконанню через порушення схвалених правових процедур".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА