20:09 14.09.2021

ЗСУ зацікавлені в придбанні у приватних компаній БПЛА, боєприпасів, дронів-камікадзе - заступник командувача Сухопутних військ

1 хв читати
ЗСУ зацікавлені в придбанні у приватних компаній БПЛА, боєприпасів, дронів-камікадзе - заступник командувача Сухопутних військ

Збройні сили України зацікавлені у придбанні у приватних виробників оборонного озброєння і техніки безпілотних літальних апаратів (БПЛА), боєприпасів та дронів-камікадзе, заявив заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України, бригадний генерал Олександр Грузевич.

"Сухопутні війська насамперед цікавлять БПЛА 1-го класу, боєприпаси, дрони-камікадзе... Нам як споживачам не все одно, тому що я вибудовую систему вогневого ураження для піхоти та мотомеханізованих підрозділів, яка передбачає ураження в ближній зоні, середній і дальній", - сказав Грузевич під час круглого столу на тему "Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії", організованого Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння у вівторок.

Він додав, що командування української армії зацікавлене в цифровізації військових процесів, автоматизації систем управління і зброї, в багатоцільових платформах, а також у придбанні наземних роботизованих комплексів.

Як повідомляється, в круглому столі брали участь представники приватних компаній із виробництва озброєння для потреб ЗСУ, які презентували розробки тактично-оборонних систем, що можуть надійти на озброєння армії в короткостроковій перспективі протягом 2022-2023 років.

Зокрема, було презентовано розробки мінних систем масового ураження типів АМД-2М, АМД-2-500, УДМ (донні), автомобілі для перевезення розрахунків БТРК, АГС, міномети, ударні безпілотні авіаційні системи ПД-2, РАМ-2, програмне забезпечення "Термінал" та інші види озброєння.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА