21:07 10.09.2021

Таліби заявили, що завдання жінок - не працювати в уряді, а народжувати і виховувати дітей

3 хв читати
Таліби заявили, що завдання жінок - не працювати в уряді, а народжувати і виховувати дітей

Представник руху "Талібан" Саєд Зекрулла Хашимі підтвердив, що жінка не займатиме жодної посади в новому уряді Афганістану, оскільки завдання жінок полягає в тому, щоб народжувати дітей і давати їм освіту, передає телеканал Tolo News.

"Немає необхідності в тому, щоб жінки були в кабінеті (міністрів)", - сказав Хашимі в інтерв'ю телеканалу.

"Жінки Афганістану дають життя народу Афганістану, навчають ісламської етики. Жінка не може виконувати роботу в міністерстві", - додав представник талібів.

Він зазначив, що така робота є для жінки непосильною.

"Ви намагаєтеся звалити на її шию те, що вона не може нести", - зазначив Хашимі.

Більше того, представник "Талібану" угледів в ідеї надати жінці роботу в уряді зв'язок з проституцією.

"За останні 20 років, що б не говорили про це ЗМІ, США і їх маріонетковий уряд, хіба це не представляло собою ні що інше, як проституцію на робочому місці?" - заявив Хашимі.

За останні дні афганські жінки активно брали участь у протестах проти уряду, який не включає до складу жінок і представників груп меншин.

У серпні бойовики руху "Талібан" пообіцяли, що їх правління буде м'якшим, ніж у 1990-х роках. Зокрема, вони обіцяли не позбавляти жінок Афганістану права здобувати освіту аж до університетської і працювати. При цьому таліби заявили, що дівчатка і хлопчики, а також чоловіки і жінки не можуть перебувати в одному кабінеті під час навчання в школах і університетах.

Крім того, таліби зобов'язали жінок, що проходять навчання в приватних університетах і коледжах, під час занять носити нікаб - мусульманський головний убір з прорізом для очей, що закриває обличчя. Крім того, рух "Талібан" наполягає, щоб в університеті був окремий вхід для жінок. Також вони наказали вжити заходів, щоб учні обох статей не перетинались у перервах між заняттями і при виході з навчальних закладів.

Як повідомив цього тижня заступник голови комісії "Талібану" з культури Ахмадулла Васик в інтерв'ю австралійському SBS News, жінкам, включно зі спортсменками з національних збірних, не можна займатися спортом в Афганістані.

"Я не думаю, що жінкам можна буде грати в крикет, оскільки жінкам не обов'язково грати в крикет. В крикеті вони можуть зіткнутися з ситуацією, в якій їх обличчя і тіла не будуть закриті. Іслам не дозволяє жінкам показуватись у такому вигляді. В еру мас-медіа будуть з'являтися фото і відео, і люди будуть їх дивитися. Іслам і Ісламський Емірат не дозволяють жінкам грати в крикет або займатися будь-яким видом спорту, де видно їхні обличчя і фігури", - заявив Васик. Він також зазначив, що Іслам дозволяє жінкам виходити на вулицю тільки в разі необхідності, а спорт не є необхідністю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА