08:34 06.09.2021

Джелялова та інших кримських татар піддають психологічному тиску

2 хв читати
Джелялова та інших кримських татар піддають психологічному тиску

Перша заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що затриманих російськими правоохоронцями в окупованому Криму заступника лідера Меджлісу Нарімана Джелялова і братів Ахтемових катували, до них не допускали адвокатів.

"Після того, як Наріман Джелялов і брати Ахтемови знайшлися, до них не допускали незалежних адвокатів. Мої джерела стверджують, що затриманих катують. До них застосовуються незаконні методи слідства, психологічний і фізичний тиск. Розглядаємо це як акт помсти за участь в установчому Саміті Кримської платформи, 23 серпня", - написала Джапарова в Facebook.

Вона зазначила, що все робиться за звичним сценарієм фальсифікації справ, нагадавши, що 23 серпня, саме в день проведення саміту "Кримської платформи" нібито в Криму сталося механічне пошкодження газопроводу біля села Перевальне Сімферопольського району (він забезпечував подачу газу чомусь до військової частини в Перевальному). Було порушено справу про навмисне знищення або пошкодження майна, частина 2 статті 167 Кримінального кодексу РФ, і почали шукати причетних.

"Причетних" чомусь знайшли саме після повернення Нарімана Джелялова з Києва, де він брав участь в інавгураційному саміті "Кримської платформи". За сфабрикованими обвинуваченнями він виявився диверсантом і пособником злочину, а двоюрідні брати Ахтемови - диверсантами-виконавцями злочину", - зазначила Джапарова, уточнивши, що за цими звинуваченнями передбачається позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Зі свого боку, Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook також повідомив, що затриманого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова протягом дня тримали в наручниках і з мішком на голові.

"За повідомленням адвоката, затриманий вчора вранці і вивезений в невідомому напрямку ФСБ-шниками перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов з моменту затримання і до пізнього вечора утримувався в невідомому йому приміщенні - в наручниках, з мішком на голові, під жорстким психологічним тиском", - написав Чубаров.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА