07:00 06.09.2021

6 вересня: Яке сьогодні свято

3 хв читати
6 вересня: Яке сьогодні свято

День адміністратора центру надання адміністративних послуг - професійне свято, яке в Україні відзначають щороку, 6 вересня.

У 2019 працівники багатьох ЦНАП України вперше святкували його неофіційно, бо указ про його встановлення затверджений Кабінетом міністрів України лише в травні 2021 року. Центри надання адміністративних послуг почали з'являтися в Україні у 2013 році, відповідно до закону "Про адміністративні послуги". Закон був ухвалений 6 вересня 2012 року.

Станом на 1 січня 2021 року в Україні налічувалося 876 ЦНАП, 59 територіальних підрозділів, 356 віддалених робочих місць адміністраторів і 15 мобільних ЦНАП. Головне завдання таких установ - підвищити доступність і якість державних адміністративних послуг для фізичних і юридичних осіб.

Всесвітній день боротьби з прокрастинацією відзначають 6 вересня. Інакше - зі схильністю до постійного відкладання важливих і термінових справ, що призводить до життєвих проблем і болючих психологічних ефектів.

Заповзятливі люди, користуються прагненням людей позбутися таких слабкостей, як лінь і нерішучість, організують тренінги та семінари з мотивації. Насправді, головна проблема - відсутність бажань і намірів. Якщо їх немає, то жодні мотиваційні програми не спрацюють. Ось для цього і треба боротись із прокрастинацією.

Що сьогодні, 6 вересня, святкують в інших країнах:

Болгарія - День об'єднання

Канада, США - День праці

Православна церква згадує священномученика Євтихія, учня апостола Іоанна Богослова.

Священномученик Євтихій, учень святих апостолів Іоанна Богослова і Павла, названий апостолом за свою працю разом зі старшими апостолами, якими він був поставлений єпископом. Почувши проповідь про Христа Спасителя, святий Євтихій спочатку став учнем апостола Іоанна Богослова, а потім, зустрівшись з апостолом Павлом, проповідував разом із ним у різних країнах.

За народним календарем 6 вересня відзначається Євтихій Тихий. Іноді його ще називали святом тихої зорі. Євтихія в народі недарма назвали Тихим: в цей день погода завжди очікувалася безвітряна. Ця прикмета особливо важливою була для збирання льону, адже у цей час він якраз дозрівав.

Ще на Євтихія Тихого дивилися за дощем: дощова погода віщувала суху осінь і гарний врожай наступного року. Якщо на Євтихія вітру немає, то, згідно з прикметами, лляне насіння на корені буде. Дощ віщує хороший врожай наступного року і суху осінь.

Синиця кричить - скоро прийде справжня осінь із дощами і холодною погодою.

Багато жолудів - зима буде тривалою і суворою.

Кажуть, що за прикметами 6 вересня треба встигнути зібрати врожай, щоб його не пошкодили вітри, опади і холоди.

Історія цього дня:

1941 - Початок масового знищення єврейського населення Білої Церкви, в результаті якого загинуло не менше 4500 людей, включно з дітьми і жінками.

1943 – Під час виступу в Гарвардському університеті Черчилль заявив, що в майбутньому жителі США і Англії матимуть єдину державу.

1975 - Тенісна зірка Мартіна Навратілова з ЧССР запросила політичного притулку в США.

1989 - Через комп'ютерної помилки 41 тис. парижан одержали листи, які сповіщали про те, що ними скоєні вбивства і грабежі, замість порушень правил дорожнього руху.

1991 - Ленінграду повернули історичну назву Санкт-Петербург, що використовувалася до 1914 року.

2007 - У віці 71 року від раку підшлункової залози помер Лучано Паваротті - видатний оперний співак другої половини XX століття.

Іменини Арсеній, Георгій, Кузьма, Максим, Петро.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА