21:14 31.08.2021

Генсек ООН стурбований погіршенням гуманітарної ситуації в Афганістані

2 хв читати
Генсек ООН стурбований погіршенням гуманітарної ситуації в Афганістані

Генсек ООН Антоніу Гутерріш у вівторок висловив серйозну стурбованість у зв'язку з погіршенням гуманітарної ситуації і економічною кризою в Афганістані, його цитують західні ЗМІ.

"Гуманітарна катастрофа в Афганістані набуває загрозливих розмірів", - заявив він.

"Сьогодні майже половина населення Афганістану - 18 млн людей - потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити", - додав Гутерріш.

За його словами, наступного тижня ООН оприлюднить інформацію про найбільш термінові гуманітарні потреби на наступні чотири місяці, і він також закликав держави допомагати Афганістану.

"Я закликаю усі держави-члени допомогти народу Афганістану в його важкий час. Я закликаю їх надати своєчасне, всеосяжне фінансування", - наголошується в заяві генсека ООН.

Президент США Джозеф Байден 31 серпня офіційно оголосив про завершення 20-річної війни Сполучених Штатів та їхніх союзників з НАТО в Афганістані. Останній військово-транспортний літак ВПС США покинув кабульський аеропорт 30 серпня, евакуював американських військових, які здійснювали його охорону, і дипломатів, які працювали на території повітряної гавані, яка залишалася їх останнім оплотом у столиці Афганістану.

У липні-серпні бойовики руху "Талібан" захопили майже всі провінції країни, а 15 серпня увійшли до столиці - Кабула. Президент Афганістану Ашраф Гані, а також багато державних чиновників і політичних діячів покинули країну. У Панджшері діє Фронт національного опору Афганістану. Провінція є останньою в країні, яку не контролює "Талібан". Після втечі Гані, віце-президент Афганістану Амрулла Салех відправився саме до цієї провінції і, як повідомлялося, заявив, що, згідно з Конституцією країни, тепер він є законним главою держави. Тепер Салех і лідер фронту Ахмад Масуд разом використовують долину Панджшер як базу для організації опору "Талібану".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА