07:49 31.08.2021

У МОЗ не мають наміру примушувати працівників освіти до вакцинації

2 хв читати
У МОЗ не мають наміру примушувати працівників освіти до вакцинації

У Міністерстві охорони здоров'я України не планують примушувати працівників освіти до вакцинації, але нагадують, що вона повністю добровільна і безкоштовна, повідомив спікер Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ.

"Я скажу, що вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною і безкоштовною. Поки не передбачено жодної примусової вакцинації. Є у нас постанова Кабінету міністрів, яка чітко регламентує, в яких випадках може працювати заклад або не може... Зараз у Міністерстві не розглядається будь-який примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення", - сказав Борщ в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок увечері.

Він зазначив, що станом на 29 серпня загалом серед співробітників освіти проведено 890 тис. щеплень.

Разом із тим, спікер МОЗ зазначив, що педагоги є однією з основних груп ризику, "адже це ті люди, які щодня в своїй роботі контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти COVID-19".

За його словами, при переході в жовту або помаранчеву зону карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання лише якщо там буде 80% і більше вакцинованих працівників.

"Це є одним із перших заходів, які повинні стимулювати вчителів і працівників освіти щепитися і таким чином уберегти себе, своїх рідних, колег і забезпечити, таким чином, очне навчання... Також ми продовжуємо спільно з Міністерством освіти і науки і просвітницьку роботу, забезпечуємо всією необхідною інформацією про процес вакцинації, про вакцини", - зазначив він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА