13:43 19.08.2021

Українські COVID-сертифікати будуть дійсні для поїздок до ЄС із 20 серпня - ЄК

2 хв читати
Українські COVID-сертифікати будуть дійсні для поїздок до ЄС із 20 серпня - ЄК

COVID-сертифікати, видані Україною, із 20 серпня прийматимуть у країнах Європейського Союзу.

Відповідне рішення Європейська Комісія ухвалила у четвер, повідомляє прес-служба ЄК. Аналогічні рішення про еквівалентність ухвалено також для Північної Македонії і Туреччини.

"Це означає, що ці країни будуть підключені до системи ЄС, і що COVID-сертифікати, видані Північною Македонією, Туреччиною і Україною, прийматимуть у ЄС від завтра на тих самих умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС", - ідеться в прес-релізі.

Крім того, в ЄК зазначили, що Україна, Північна Македонія і Туреччина, у свою чергу, погодилися прийняти цифровий COVID-сертифікат ЄС для поїздок із ЄС до своїх країн. "Отже, їх участь у цифровому COVID-сертифікаті ЄС сприятиме безпечній подорожі до ЄС і з нього", - наголосили в ЄК.

З огляду на це, європейський комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс сказав: "Я радий бачити, що список країн, які впроваджують систему на основі цифрового COVID-сертифіката ЄС, неухильно зростає, і ми встановлюємо стандарти на міжнародному рівні. Це допоможе полегшити безпечне пересування, зокрема за межі нашого Союзу".

У свою чергу європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї зазначив, що в боротьбі з пандемією "наші партнери є невід'ємною частиною спільного безпечного відкриття (для поїздок)". "Я вітаю Україну, Північну Македонію і Туреччину в нашій системі цифрових COVID-сертифікатів і сподіваюся, що найближчим часом до нас підключаться ще більше наших сусідів", - наголосив він.

Рішення набудуть чинності з 20 серпня 2021 року і будуть доступні в інтернеті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА