16:02 18.08.2021

У районі аеропорту Кабулу зберігається напруженість, у самому місті обстановка нормалізується - ТБ

1 хв читати
У районі аеропорту Кабулу зберігається напруженість, у самому місті обстановка нормалізується - ТБ

 У зоні міжнародного аеропорту Кабулу обстановка залишається неспокійною, і багато людей, як і раніше, намагаються потрапити на літак, щоб залишити Афганістан, повідомляє в середу телеканал CNN.

За словами журналістки CNN Кларисси Ворд, зовні аеропорту чергують бойовики руху "Талібан", які, наводячи порядок, стріляють у повітря або по людях.

"Усередині аеропорту, як здається, менше хаосу, тому що (заходи контролю - ІФ) здобули певний ефект... але на периметрі, звісно, це вкрай страхітливо для людей, які відчайдушно хочуть виїхати з країни. І вони бояться, що "Талібан" навіть не дасть їм пройти ці контрольно-пропускні пункти", - зазначає вона.

Водночас на вулицях Кабулу стало менше блокпостів талібів, ніж у вівторок. Ворд повідомляє, що на дорогах - стійкий рух транспорту, жителям доступні основні послуги, люди можуть купити на вулицях їжу, пальне та інші товари.

CNN наводить думку Ворд, що таліби знають - "світ дивиться за ними", і намагаються продемонструвати здатність керувати, навести закон і порядок. Однак, наголосила вона, для афганців, які працювали зі США, всього цього зовсім недостатньо, щоб розвіяти їхні страхи.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, дотепер таліби встановили контроль над всією територією Афганістану, за винятком аеропорту в Кабулі. Аеропорт використовують для евакуації іноземців, які перебувають у країні, а також афганців, які отримали притулок за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА