11:35 18.08.2021

Міноборони України притягнуло до відповідальності кількох посадовців ЗСУ за неправомірні виплати та компенсації

2 хв читати
Міноборони України притягнуло до відповідальності кількох посадовців ЗСУ за неправомірні виплати та компенсації

 

Департамент внутрішнього аудиту Міністерства оборони України виявив низку порушень під час нарахування Фінансовим управлінням Генерального штабу ЗСУ компенсацій і виплат військовослужбовцям, на загальну суму понад 500 тис. грн, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Кілька посадових осіб Збройних сил України, зокрема командувач одного з командувань, усупереч вимогам інструкцій і Статуту внутрішньої служби ЗСУ, для отримання грошової компенсації подавали недостовірну інформацію про начебто відсутність службового або іншого житла", - зазначається в повідомленні.

Службове розслідування Військової служби правопорядку підтвердило факти неправомірної виплати грошової компенсації за наймання житла 12 військовослужбовцям на суму 290 тис. грн.

Зазначається, що 242 тис. грн неправомірно виплаченої компенсації відшкодовано в добровільному порядку. Крім того, чиновника командування Сил логістики притягнуто до матеріальної відповідальності на суму 48 тис. грн.

Також було підтверджено факт переплати одноразової грошової допомоги розміром 234 тис. грн при звільненні полковника, чиновника одного з органів військового управління ЗСУ.

"Йому було нараховано допомогу за весь термін проходження військової служби, зокрема й за періоди, за які відповідні виплати вже було здійснено. Зараз цю перевиплату в повному обсязі відшкодовано в добровільному порядку", - повідомляє міністерство.

Було встановлено, що основними причинами неправомірних дій стало неналежне виконання службових обов'язків відповідальними посадовими особами, їхня особиста недисциплінованість і порушення вимог Статуту внутрішньої служби.

За допущені порушення винуватців було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, оголошено суворі догани, начальника одного з управлінь штабу командування сил підтримки ЗСУ попереджено про неповну службову відповідність.

Крім того, до Державного бюро розслідувань для надання правової оцінки було направлено дані про виявлення в діях деяких військовослужбовців ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366 (службове підроблення) та ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА