14:53 11.08.2021

Порошенко підтримав ідею присвоєння Одеському художньому музею імені Олександра Ройтбурда

3 хв читати
Порошенко підтримав ідею присвоєння Одеському художньому музею імені Олександра Ройтбурда

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" і народний депутат від однойменної фракції Петро Порошенко вважає, що присвоєння Одеському художньому музею імені художника Олександра Ройтбурда буде найкращим ушануванням його пам'яті.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", відповідну заяву Порошенко зробив під час церемонії прощання з художником, депутатом Одеської облради й директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом, яка відбулася в Одесі в середу.

"Сьогодні Одеса, Україна і весь світ прощається з людиною, велич якої, масштаб якої не всі зараз розуміють. Сьогодні ми прощаємся з великим творцем, громадянином, патріотом, професіоналом, який у спілкуванні був дуже простою, доступною і людяною особистістю", - зазначив п'ятий президент.

Він закликав українців вшанувати пам'ять художника і приділити час для того, щоб ознайомитися з його роботами.

"Масштаб його особистості, масштаб постаті Олександра і його різноманітні таланти не тільки в тому, що він є епохою українського живопису. Він поет, громадський діяч і блискучий адміністратор музею. Одесі й Україні пощастило, що доля привела його до того, щоб реалізувати ці свої здібності", - наголосив Порошенко.

Нардеп також заявив, що він підтримує ідею про присвоєння Одеському художньому музею імені Ройтбурда. "Я підтримую ініціативу одеситів, депутатів з нашої фракції ініціювати процес присвоєння музею, його справі його (Ройтбурда - ІФ) великого імені. Це буде справедливо, і ми маємо увічнити його пам’ять", - зазначив лідер "Євросолідарності".

Він також підтримав ідею перейменування однієї з одеських вулиць на честь Олександра Ройтбурда.

"Ми будемо за це боротися. У нас є досвід. Наприклад, ми перейменували вулицю в Києві на ім’я мого великого друга, друга України сенатора Маккейна. Зараз нам треба таке саме зробити в Одесі. Я дуже сподіваюся, що одесити підтримають цю ініціативу про перейменування вулиці на честь свого великого земляка", - наголосив Порошенко.

П'ятий президент додав, що Олександр Ройтбурд "назавжди залишиться в серцях тих, хто буде його пам'ятати".

"А ми будемо його пам'ятати завжди. Вічна пам'ять Олександру Ройтбурду", - резюмував нардеп.

Як повідомлялося, керівник Одеського художнього музею, депутат Одеської обласної ради від партії "Європейська солідарність", український художник Олександр Ройтбурд помер 8 серпня у віці 59 років після тривалої хвороби.

Він очолив музей у березні 2018 року. У 2019 році був відсторонений від керівництва закладом, але на початок 2020 року відновлений рішенням суду. До того очолював одеську асоціацію "Нове мистецтво", київську галерею Марата Гельмана, проводив персональні виставки в Україні та за кордоном.

Після смерті художника народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко скерував голові Одеської обласної державної адміністрації Сергію Гриневецькому депутатське звернення, в якому попросив розглянути питання присвоєння Одеському художньому музею імені художника Олександра Ройтбурда, який очолював заклад в останні роки життя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА