10:06 10.08.2021

Мінреінтеграції України підготувало черговий санкційний пакет щодо осіб, які переслідують ПЦУ в окупованому Криму

2 хв читати
Мінреінтеграції України підготувало черговий санкційний пакет щодо осіб, які переслідують ПЦУ в окупованому Криму

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України підготувало черговий санкційний пакет щодо осіб, які переслідують Православну церкву України (ПЦУ) в окупованому Криму.

"У неділю, 8 серпня 2021 року, представники так званого Центру протидії екстремізму російського окупаційного режиму в АР Крим на чолі з майором М. Горєвановим увірвалися до монастиря Святого Димитрія Солунського Кримської єпархії Православної церкви України, що розміщений у с. Балки, Білогірського району. Російські силовики насильно змусили настоятеля монастиря архімандрита Даміана зупинити богослужіння", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що такі дії окупанти мотивували тим, що богослужіння нібито порушує російське законодавство, а саме - рішення так званого Міністерства юстиції Республіки Крим. На всіх учасників богослужіння склали протоколи.

Мінреінтеграції розцінює це як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на жителів тимчасово окупованого Криму та засуджує грубе порушення прав українських громадян на свободу совісті та віросповідання.

"Україна продовжуватиме ідентифікувати причетних до таких порушень для застосування проти них санкцій. Наразі Мінреінтеграції вже підготувало санкційний пакет щодо осіб, які перешкоджають діяльності Православної церкви України, очікується, що його ухвалення Кабінетом Міністрів відбудеться найближчими днями", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, зазначеним проектом акта пропонується застосування обмежувальних заходів до суддів Російської Федерації та інших посадових осіб, причетних до переслідування громади ПЦУ в Криму - зокрема, до незаконного відчуження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги у Сімферополі, інших культових споруд, пошкодження церковного майна, переслідування громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА