18:17 09.08.2021

МОЗ готує протиепідемічні заходи для прийому хасидів в Умані

1 хв читати
МОЗ готує протиепідемічні заходи для прийому хасидів в Умані

Міністерство охорони здоров'я завершує підготовку до безпечного приймання паломників-хасидів для святкування іудейського нового року (Рош Гашана) в Умані Черкаської області, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у Facebook у понеділок.

За його словами, затверджено відповідну постанову головного державного санлікаря №6 "Про затвердження протиепідемічних заходів під час здійснення міжнародного паломництва іноземними громадянами на території України на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)" від 28 липня 2021 року.

"Ця постанова містить базові протиепідемічні вимоги: вимоги до маскового режиму, температурного скринінгу, особливостей пасажироперевезення тощо. Окрім цього, правила перетину кордону нині чітко визначені останніми змінами до "карантинної" постанови №1236", - уточнив Кузін.

Заступник міністра додав, що для безпеки, мінімізації ризиків інфікування та чіткої навігації паломників готують інформаційні матеріали для роздачі в аеропортах і в Умані. Крім цього, для посилення спроможності експрес-тестування паломників Товариство Червоного Хреста України залучило волонтерів з України та Ізраїлю. Кузін також повідомив, що для забезпечення безпечного прийому хасидів Центр громадського здоров'я виділив 19 тис. антисептиків і 190 тис. масок, які найближчим часом доставлять до Умані. Також очікується постачання 50 тис. експрес-тестів для забезпечення тестування паломників.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА