18:24 30.07.2021

Учасники "Рейвах Прайду" під Офісом президента вимагають розслідувати напади на ЛГБТ+ і рейди на заклади електронної музики

2 хв читати

Учасники музичного протесту "Рейвах Прайд" на захист прав ЛГБТ-спільноти, який відбувається біля будівлі Офісу президента України у п'ятницю, закликають владу розслідувати напади на представників спільноти ЛГБТ+ і неправомірні рейди на заклади електронної музики в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", раніше акція була запланована на 16:00, але її перенесли на півтори години через пікет противників заходу. Станом на 18:00 біля будівлі Офісу президента (біля воріт перед входом на площу біля Офісу на вул. Банковій у центрі Києва) зібралося понад 70 осіб.

Там також встановлено сцену, з якої ді-джеї грають електронну музику, учасники акції танцюють. У деяких із них ЛГБТ+ символіка.

Вул. Банкову з боку вулиці Інститутської перекрили шеренга правоохоронців і автомобілі поліції. З боку пл. Івана Франка, яка з'єднується з вул. Банковою сходами, також чергує поліція.

Організатори заходу вимагають ухвалення законопроекту №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації", провести реформи поліції, прокуратури та судової системи; негайно розслідувати напади на учасників ЛГБТ+ і феміністських подій, активістів та організації, розслідувати рейди правоохоронців на заклади електронної сцени столиці та неправомірні затримання культурних діячів, створити безпечні та сприятливі умови для розвитку електронної сцени в Україні.

Раніше поліція затримала двох осіб на перетині вулиць Банкової та Інститутської, що спровокували конфлікт із застосуванням сльозогінного газу.

Станом на зараз противники акції розійшлися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА