17:40 28.07.2021

СБУ викрила велику розтрату бюджетних коштів у ДПЗКУ

2 хв читати
СБУ викрила велику розтрату бюджетних коштів у ДПЗКУ

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) викрили масштабну корупційну схему в акціонерному товаристві "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ).

Як повідомляється на сайті СБУ в середу, колишній директор філії держпідприємства підозрюється в розтраті майже 15 млн грн бюджету.

"Посадовець організував корупційний механізм отримання грошей на продаж агропродукції. Учасники оборудки незаконно відчужили 3,2 тис. тонн зернових із державного елеватора та реалізували їх через афілійовані структури. Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання чиновнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Як повідомлялося, ДПЗКУ наприкінці червня завершила перевірку матеріально-технічної бази своїх філій і повідомила про готовність до прийому врожаю.

За підсумками січня-березня 2021 року ДПЗКУ скоротила чистий збиток у 25 разів порівняно з аналогічним періодом 2020 року - до 148,82 млн грн, знизила дохід від реалізації продукції на 7,1% - до 2,27 млрд грн.

ДПЗКУ за підсумками 2020 року наростила чистий збиток у 3,8 раза порівняно з 2019 роком - до 5,86 млрд грн. Дохід від реалізації продукції впав удвічі - до 7,12 млрд грн.

ДПЗКУ у червні 2021 року обговорила з представниками Китайської національної корпорації машинної індустрії та генеральних підрядів можливе постачання у 2021/2022 маркетинговому році 2 млн тонн ранніх зернових і 3 млн тонн кукурудзи.

ДПЗКУ створена урядом України у серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій: лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії корпорації можуть зберігати 3,7 млн тонн зернових, включаючи майже 2,5 млн тонн на рік сумарних потужностей із перевалки зернових вантажів на експорт в Одеському та Миколаївському портах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

У День прикордонника України Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби "Гарт"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА