17:30 23.07.2021

Двох незаконно ув'язнених до російської колонії кримських татар помістили в ізолятор за спробу здійснити намаз - Денісова

1 хв читати
Двох незаконно ув'язнених до російської колонії кримських татар помістили в ізолятор за спробу здійснити намаз - Денісова

Двох громадян України, кримських татар Айдера Саледінова та Рустема Ісмаїлова, яких незаконно тримають у виправній колонії в російській республіці Башкортостан, безпідставно помістили в штрафний ізолятор за спробу здійснити намаз, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Незаконно ув’язнених громадян України - кримських татар Айдера Саледінова та Рустема Ісмаїлова, яких тримають у "ФКУ ИК 2 УФСИН России по Республике Башкортостан", безпідставно помістили до штрафного ізолятора за спробу здійснити намаз (канонічна мусульманська молитва - ІФ). Цинічність дій адміністрації колонії полягає в тому, що молитва є обов'язковою для мусульман у свято Курбан-Байраму", - написала Денісова у Facebook у п'ятницю.

Вона зазначила, що упереджене ставлення з боку співробітників виправної установи до кримських татар суперечить міжнародним стандартам.

"Зокрема, 18-й статті Загальної декларації прав людини та 9-й статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якими кожна людина має право вільно сповідувати свою релігію", - наголосила омбудсмен.

Вона звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити відповідних заходів з метою відновлення прав засуджених громадян України на свободу віросповідання, відповідно до статті 14 Кримінально-виконавчого кодексу РФ.

"Закликаю міжнародну спільноту об'єднати зусилля, аби змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та звільнити незаконно ув'язнених громадян України", - додала Денісова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА