20:41 20.07.2021

В Україні вперше громадянину повідомили про підозру в піратстві

2 хв читати

Правоохоронці повідомили громадянину України про підозру за фактом захоплення судна в Індійському океані, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, громадянин України, будучи співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в піратонебезпечних районах судноплавства. Під час виконання своїх зобов’язань з охорони у липні 2020 року він зі зброєю  прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів у західній частині Індійського океану. Діючи з метою власної вигоди, використовуючи зброю, повідомив капітану про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів", - зазначається в повідомленні.

Також зловмисник з метою вчинення психологічного тиску на капітана та членів екіпажу продемонстрував споряджений набоями магазин до гвинтівки та здійснив постріл у стелю капітанського містка, що призвело до пошкодження елементів освітлення, після чого вже під загрозою застосування вогнепальної зброї повторив свої вимоги.

Капітан судна віддав наказ старшому механіку перевести машину в режим маневрування, а вимоги зловмисника передав менеджерам компанії судновласника.

У результаті переговорів через чотири дні представники судноплавної компанії надали вказівку капітану видати громадянину України $6 тис. в обмін на здачу їм зброї та розблокування роботи судна.

Чоловікові інкримінують ст. 446 (піратство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання громадянина. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА