08:40 13.07.2021

Японія стурбована нарощуванням озброєння Росією і Китаєм

2 хв читати
Японія стурбована нарощуванням озброєння Росією і Китаєм

Японія занепокоєна тим, що сусідні з нею держави нарощують озброєння і активізують діяльність своїх збройних сил, йдеться в опублікованій японським оборонним відомством Білій книзі - щорічній доповіді, щодо безпеки країни і загалом положення в світі.

Зокрема, в цьому аспекті згадується Росія, яка "здійснює модернізацію своїх озброєнь, включно з ядерними", розвиває гіперзвукові і інші види сучасної зброї, активізує дії в космосі.

Як приклад загрози безпеки Японії в доповіді наголошується діяльність російських підводних човнів і ракетні пуски з атомного підводного човна класу "Борей" під час стратегічних навчань в Охотському морі в 2020 році.

У ньому також йдеться, що "китайські військові загрози у поєднанні з недостатньою прозорістю його оборонної політики стали предметом серйозного занепокоєння для регіону, включно з Японією і міжнародною спільнотою".

"Китай підтримує високий рівень зростання свого оборонного бюджету без достатньої прозорості при широкому і швидкому зміцненні своєї військової потужності в якісному і кількісному вираженні з акцентом на ядерні, ракетні, військово-морські і військово-повітряні сили", - йдеться в Білій книзі.

У ній порушується тема Тайваню, яка безпосередньо пов'язується з безпекою Японії.

"Стабілізація ситуації навколо Тайваню важлива для безпеки Японії і стабільності міжнародної спільноти", - вважає японське оборонне відомство.

Воно пише, що Китай продовжує активізувати військову діяльність навколо Тайваню, одночасно США "продемонстрували чітку позицію підтримки Тайваню у військових аспектах" шляхом продажу зброї і транзиту американських суден через Тайванську протоку.

"Хоча Вашингтон чітко позначив свою позицію щодо підтримки Тайваню з військової точки зору, малоймовірно, що Пекін піде на будь-які компроміси у своїй позиції, враховуючи, що Тайвань належить до сфери його корінних інтересів", - йдеться в доповіді.

Міноборони Японії робить у зв'язку з цим наступний висновок: "Оскільки конфлікт між США і Китаєм через Тайвань стає все більш очевидним, Японії необхідно стежити за розвитком подій з гострим відчуттям напруженості".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА