17:07 12.07.2021

СБУ провела антитерористичні навчання у рамках "Сі Бриз-2021"

2 хв читати

Координаційна група Антитерористичного центру при Службі безпеки України в Одеській області провела масштабні тренування в рамках навчань "Сі Бриз-2021", повідомляє прес-служба СБУ.

"За легендою навчань декілька "диверсійних груп" намагалися здійснити теракти на об’єктах критичної інфраструктури м. Ізмаїл. Вони захопили об’єкт і здійснили вогневий опір під час висадки десанта морської піхоти на узбережжі Дунаю. Спочатку умовних диверсантів заблокували сили спеціальних операцій ЗСУ, а потім їх знешкодив спецпідрозділ Збройних сил", - зазначено в повідомленні.

Одночасно відпрацьовувалося звільнення заручників: група "диверсантів" захопила працівників Ізмаїльського порту та забарикадувалася в одній із будівель. Антитерористична операція зі звільнення "заручників" відбувалася у декілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза. Штурмові групи спецпідрозділу ЦСО "А" СБУ нейтралізували диверсантів і звільнили "заручників".

Ще одна група "терористів", яка забарикадувалася в залізничному вагоні та прикривалася заручниками, була знешкоджена бійцями спецпідрозділу Нацполіції "КОРД".

Ще дві групи диверсантів, за легендою навчань, намагалися незаконно перетнути державний кордон України через річку Дунай і прорватися через один з міжнародних пунктів пропуску.

У навчаннях взяли участь підрозділи СБУ, Військово-Морських сил Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Національної гвардії, а також зведений підрозділ протидії диверсіям Anti-Sabotage group та представники органів місцевої влади. Задіяні підрозділи відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії в різних екстремальних умовах. Заходи відбулися в умовах максимально наближених до реальних, зокрема у нічний час, і в складних погодних умовах.

"Координаційна група ретельно проаналізувала всі складові спецоперації, відзначивши ефективність задіяних сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам. За підсумками навчань розроблено рекомендації з вдосконалення алгоритму дій підрозділів, задіяних у антитерористичних заходах", - зазначають у СБУ.

Як повідомлялося, навчання "Сі Бриз-2021" відбувалися з 28 червня до 10 липня в регіоні Чорного моря. Україна та США спільно провели навчання за участю та підтримки 32 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА