15:31 08.07.2021

У "Київавтодорі" викрили багатомільйонні зловживання під час придбання спецтехніки

2 хв читати
У "Київавтодорі" викрили багатомільйонні зловживання під час придбання спецтехніки

Столичні правоохоронці задокументували масштабне розкрадання бюджетних коштів посадовими особами комунальної корпорації "Київавтодор", повідомляє Служба безпеки України в четвер.

Зазначається, що тільки одна закупівля цього підприємства завдала столичному бюджету збитків у понад 20 млн грн.

"Оперативники спецслужби встановили, що у жовтні-листопаді 2020 року КК "Київавтодор" здійснила закупівлю всесезонних машин для літнього та зимового утримування доріг. За результатами проведених тендерів компанія уклала договори з підпорядкованою їй комерційною структурою. Предмет договору - поставка 24 дорожніх комбінованих машин на загальну суму 141 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, за попередніми оцінками, закупівлю здійснено за значно завищеними цінами.

"Лише цією закупівлею "Київавтодор" завдав збитків столичному бюджету на більше ніж 20 млн грн", - уточнюють в СБУ.

Водночас у Державному бюро розслідувань повідомляють про те, що посадові особи Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та "Київавтодору" за завищеними цінами закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг, що дало їм змогу привласнити понад 110 млн грн із бюджету.

"У межах кримінального провадження проведено санкціоновані обшуки за місцями вчинення злочинної діяльності, під час яких вилучено документи, що підтверджують протиправний характер діяльності фігурантів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі вирішується питання про оголошення підозри організаторам і співучасникам злочинної діяльності з подальшим обранням запобіжного заходу. Правопорушення було кваліфіковано за ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

"Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на строк до 3 років", - наголошують у ДБР.

Як повідомлялося, слідчі Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України в четвер провели обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) і комунальної корпорації "Київавтодор".

Зазначалося, що обшуки відбувалися на підставі постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва в межах кримінального провадження щодо закупівлі техніки КК "Київавтодор".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА