15:56 27.06.2021

Мінкультури за зверненням СБУ виключило Кіркорова зі списку осіб, які загрожують нацбезпеці України – прес-служба

2 хв читати
Мінкультури за зверненням СБУ виключило Кіркорова зі списку осіб, які загрожують нацбезпеці України – прес-служба

Міністерство культури та інформаційної політики України виключило російського виконавця Філіпа Кіркорова зі списку осіб, які загрожують національній безпеці України у відповідь на відповідне звернення Служби безпеки України, повідомляє прес-служба Мінкультури в неділю.

"Відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист щодо включення Філіпа Кіркорова з попереднього переліку осіб, що загрожуть національній безпеці України, – МКІП виключає Кіркорова з цього списку", – йдеться в повідомленні.

Так, зазначається, що, на підставі звернення Служби безпеки України від 25 червня 2021 року No 5/1/1-7000 Мінкультури визнає свій указ від 22 червня 2021 року № 446 "Про оновлення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", на підставі звернення Служби безпеки України та його оприлюднення на офіційному вебсайті таким, що втратив силу.

"Обидва накази, як про включення (Кіркорова до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України – ІФ), так і скасування включення, видані на підставі відповідних листів СБУ. Вони згідно до ст. 15 закону Про кінематографію передбачають безумовність дій МКІП щодо включення чи виключення громадян іноземних держав з переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці", – наголошують у відомстві.

Там додають, що включаючи чи виключаючи тих чи інших осіб з переліку Міністерство здійснює лише адміністративну технічну дію щодо оприлюднення у визначений законодавством спосіб рішення компетентних органів (у даному разі СБУ) щодо кваліфікування дій іноземних громадян, які призводять до їх включення до переліку осіб що становлять загрозу національній безпеці".

"При цьому як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає", – резюмують у відомстві.

Як повідомлялося, 24 червня Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України внесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА