07:38 27.06.2021

СБУ викрила агента російських спецслужб, який намагався вивезти з України товари для військово-промислового комплексу РФ

1 хв читати
СБУ викрила агента російських спецслужб, який намагався вивезти з України товари для військово-промислового комплексу РФ

Контррозвідка Служби безпеки України припинила протиправну діяльність громадянина України, який був завербований російськими спецслужбами і намагався налагодити канал вивозу з України в РФ критично необхідних для російського військово-промислового комплексу електронних виробів.

"Встановлено, що мешканець Рівного був завербований під час перебування в РФ. За завданням куратора зловмисник здійснив пошук і придбав низку електронних виробів військового призначення, які застосовуються у виготовленні озброєння і військової техніки, у т.ч. ракетних носіїв. Потім завербований агент мав завдання переправити вироби до Російської Федерації. У разі успішної реалізації задуму, іноземною стороною планувалось налагодити постійний канал переміщення до країни-агресора товарів військового призначення і подвійного використання", - повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники СБУ виявили та вилучили товари критичного імпорту, які були підготовлені агентом російських спецслужб для вивезення з України.

Громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії. Наразі зловмисник дає викривальні свідчення і сприяє досудовому розслідуванню.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА