10:48 24.06.2021

Кузьмін стверджує, що у Медведчука знову відбуваються обшуки

2 хв читати
Кузьмін стверджує, що у Медведчука знову відбуваються обшуки

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Ренат Кузьмін заявляє, що у четвер правоохоронці знову проводять обшуки у його колеги з фракції Віктора Медведчука.

"Сьогодні з самого ранку прокурори та слідчі знову нагрянули з черговими обшуками до Медведчука. Цього разу обшукують не лише партійний офіс, кабінети та житло найближчих соратників... Цього разу з обшуками приїхали ще й до мами дружини Медведчука і на повному серйозі намагаються знайти докази державної зради зятя", - написав Кузьмін у своєму Telegram-каналі.

При цьому він висловив упевненість в тому, що "під виглядом обшуків прокуратура проводить своєрідні акції залякування, покликані залякати та деморалізувати Медведчука і членів його сім'ї, а зовсім не відшукати нові докази у справі".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних із Медведчуком телеканалів: "112 Україна", Newsone та ZIK.

РНБО 19 лютого запровадила персональні санкцій проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом увів його в дію.

Того самого дня РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" (СЗН), що проходить територією України. Деякі ЗМІ називали Медведчука одним із бенефіціарів "СЗН", але в партії "ОПЗЖ" заявили, що Медведчук і члени його родини не мали і не мають стосунку до нафтопродуктопроводу. 2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив про повернення "СЗН" у власність Української держави.

15 квітня Зеленский за підсумками засідання РНБО заявив про ініціативу з розробки законопроекту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За його словами, "вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна".

11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред'явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. 14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади", зокрема, він обвинуватив владу в політичній мотивації його кримінального переслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА