07:28 24.06.2021

Правоохоронці порушили справу за фактом привласнення 20 млн грн за фіктивне зариблення та будівельні роботи на водоймах Київщини

1 хв читати
Правоохоронці порушили справу за фактом привласнення 20 млн грн за фіктивне зариблення та будівельні роботи на водоймах Київщини

Слідчі Нацполіції задокументували факт привласнення 20 млн грн державного підприємства, яке підпорядковується Держрибагентству України, повідомили в Нацполіції.

Як повідомляє прес-служба на сайті відомства, під час проведення слідчих дій встановлено, що кошти підприємства були привласнені шляхом укладення договорів будівництва та зариблення водойм Київської області за завищеними цінами.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Правоохоронці встановили, що кошти підприємства привласнили шляхом укладення договорів будівництва та зариблення водойм Київської області, а також передачі в користування судна за завищеними цінами. "Зазначені роботи не були виконані. Орієнтовна сума збитків, завданих державному підприємству, становить 20 млн грн", - сказано в повідомленні.

За інформацією відомства, в офісних приміщеннях на території Київської та Одеської областей, а також за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до скоєння зазначених злочинів, були проведені обшуки. Поліцейські вилучили документи, що мають доказове значення, мобільні телефони та комп'ютерну техніку, яка містить необхідну слідству інформацію.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід - співробітники Служби безпеки України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА