20:09 22.06.2021

Зеленський схвалив продовження угоди між Україною та США про співробітництво у сфері науки та технологій

1 хв читати
Зеленський схвалив продовження угоди між Україною та США про співробітництво у сфері науки та технологій

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди між Україною та США про співробітництво у сфері науки та технологій, який парламент ухвалив 3 червня 2021 року.

Як повідомляє Офіс президента, уряди двох країн підписали угоду про співпрацю у сфері науки та технологій 4 грудня 2006 року у Вашингтоні, однак термін її дії закінчився у 2019 році.

"Тому 9 липня 2019 року уряди України та США домовилися про продовження дії документа на додатковий п’ятирічний період (починаючи з 26 травня 2019 року). Ця угода має на меті зміцнення науково-технічних можливостей України та США, інтенсифікацію й розширення відносин між науково-технічними спільнотами двох країн, а також сприяння науково-технічній співпраці в мирних цілях у галузях, що становлять взаємний інтерес і вигоду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, учені й дослідники матимуть можливості для обміну науково-технічною інформацією, досвідом і методологією проведення досліджень.

Угода сприятиме розвитку прямих контактів і співробітництва між державними структурами, університетами, науково-дослідними центрами, відомствами та іншими організаціями України та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА