07:07 22.06.2021

Газопровід "Турецький потік" зупиниться на тижневу профілактику

1 хв читати
Газопровід "Турецький потік" зупиниться на тижневу профілактику

Плановий профілактичний ремонт на морському газопроводі "Турецький потік" відбудеться з 22 до 29 червня (7 газових діб). Буде зупинено транспортування "блакитного палива" по обидві морські нитки газопроводу.

Зупинка пов'язана з проведенням щорічного планового технічного обслуговування і основних діагностичних робіт. Роботи виконуватимуться компанією South Stream Transport B.V. - оператором морської газотранспортної системи.

"Турецький потік" проектною потужністю 31,5 млрд куб. м газу на рік постачає газ на захід Туреччини, а також Болгарію, Грецію, Македонію, Румунію, Сербію, Боснію і Герцеговину.

У 2020 році морський газопровід через Чорне море "Турецький потік", у перший рік своєї роботи, був завантажений приблизно на 43% від проектної потужності - ним було транспортовано 13,51 млрд куб. м природного газу. У першому кварталі 2021 року середнє завантаження зросло до 73%. У зв'язку з введенням додаткових сухопутних потужностей на території Європи - Болгарії, Сербії, Угорщини - в "Газпромі" (MOEX: GAZP) чекають подальшого зростання обсягів транспортування.

Щодоби кожна з ниток магістралі здатна прокачувати до 41,7 млн куб. м газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА