16:02 21.06.2021

Німеччина розпочала антимонопольне розслідування щодо Apple

1 хв читати
Німеччина розпочала антимонопольне розслідування щодо Apple

Федеральне відомство з картелів ФРН розпочало розслідування щодо американської Apple Inc., щоб оцінити вплив компанії на міжринкову конкуренцію.

Приводом для розслідування стали отримані відомством скарги на те, що Apple використовує практики, що потенційно перешкоджають конкуренції, у зв'язку з виходом оновлення операційної системи iOS 14.5, яке дає змогу користувачам забороняти застосункам відстежувати їхню активність і ділитися даними з іншими застосунками або сайтами.

У повідомленні відомства зазначено, що воно має намір встановити, чи створює операційна система iOS для iPhone екосистему, яка діє на декількох ринках, що потенційно ускладнює для інших компаній можливість для конкуренції.

Розслідування також буде сфокусовано на технологічних і фінансових ресурсах Apple, доступі до даних і на магазині застосунків App Store, який дає змогу компанії "багато в чому впливати на ділову активність третіх сторін", зазначається в повідомленні.

Відомство також одержало скарги через те, що Apple встановлює власні застосунки, тоді як розробники застосунків критикують обов'язкову необхідність користуватися системою вбудованих покупок Apple і пов'язану з нею комісію в розмірі до 30%, яку стягує компанія.

Apple стала четвертою великою технологічною компанією, щодо якої вживає заходів відомство. Аналогічні розслідування було порушено проти Google, Amazon.com Inc.  і Facebook Inc. раніше поточного року.

Акції Apple під час попередніх торгів у понеділок дешевшають на 0,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА