09:41 07.06.2021

ТКГ 9 червня обговорить контроль над порушенням тиші на Донбасі та відкриття КПВВ

1 хв читати
ТКГ 9 червня обговорить контроль над порушенням тиші на Донбасі та відкриття КПВВ

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України на черговому засіданні в середу, 9 червня, яке відбудеться у форматі відеоконференції, розгляне питання про порушення режиму припинення вогню з боку російських найманців і вдосконалення контрольного механізму, повідомляється в Telegram-каналі української делегації для участі в ТКГ.

Також планується обговорити відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду і відкриття нових у містах Золоте і Щастя, обмін утримуваними особами, повний і безумовний доступ міжнародних організацій на окуповані території, відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Крім того, планується розглянути питання імплементації Мінських угод і підсумків паризького саміту, гарантування безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, а також продовження розробки плану спільних кроків.

За день до засідання, у вівторок, 8 червня, планується проведення відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної робочої групи, економічної робочої групи.

Як зазначається в повідомленні, наразі тривають консультації на рівні політичних радників країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ), мета яких - повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. В українській делегації ТКГ наголошують, що "міжнародні партнери України підтримують цей напрям нашої політики".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА