20:27 20.05.2021

Денісова звернулася до Нацполіції з вимогою об’єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання протоколу за невиконання батьківських обов'язків

2 хв читати
Денісова звернулася до Нацполіції з вимогою об’єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання протоколу за невиконання батьківських обов'язків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Національної поліції з вимогою об'єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання адміністративного протоколу за недотримання батьками своїх батьківських обов'язків.

Про це заявила сама Денісова, коментуючи випадок, що стався в четвер у Києві, де правоохоронці склали адміністративний протокол на матір хлопчика, який загубився, доки перебував із батьком.

"За словами поліцейських, хлопчик разом із сестричкою перебував удома з батьком, та згодом вийшов із квартири шукати матір, яка у цей час перебувала у справах. Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду з матір'ю та склали стосовно неї адміністративний протокол за невиконання своїх батьківських обов'язків за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - написала Денісова на сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що, згідно із законодавством України, мати та батько мають рівні права й обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони в шлюбі між собою (стаття 141 Сімейного кодексу України).

"Крім того, на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини (стаття 12 закону України "Про охорону дитинства"). Тому звернулася до заступника голови Національної поліції України... Андрія Крищенка з вимогою об'єктивно визначати суб'єкт адміністративного правопорушення під час складання адміністративного протоколу за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)", - наголосила омбудсмен.

Денісова також висловила сподівання на те, що "цей прикрий випадок стане наукою як для батьків, так і для правоохоронців".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що правоохоронці склали протокол стосовно жінки за те, що її син загубився в той час, коли перебував із батьком.

Самі ж поліцейські пояснили це тим, що за загубленою дитиною прийшла саме мати, і протокол на батька склали б у тому разі, якщо саме він прийшов би забирати дитину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА