14:04 18.05.2021

В Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків в Києві відбуваються обшуки

2 хв читати
В Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків в Києві відбуваються обшуки

Обшуки відбуваються в Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків у м. Києві у вівторок. Інспекція може бути причетна до видачі посвідчень на основі документів із суден, що заходили в закриті порти Криму, повідомляється у Telegram-каналі прокуратури Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

"Прокуратура автономії спільно з СБУ проводять санкціонований обшук в Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків у м. Києві. За даними слідства, вказана інспекція може бути причетна до видачі морякам кваліфікаційних посвідчень на основі документів про працю на суднах, які здійснюють заходження до закритих Україною портів Кримського півострова… а також періодично проходять у закритих портах півострова інспекції та перевірки", - йдеться в повідомленні.

"Тобто видача морякам посвідчень здійснюється на основі незаконних документів, отриманих на тимчасово окупованому півострові. До того ж вказана організація ухиляється від виконання раніше винесеної судом ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають в її віданні", - додали в прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється в межах кримінального провадження за чч.1,2 ст.332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.3 ст.110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА