19:13 14.05.2021

Міністри економіки й інфраструктури йдуть у відставку - заступник голови фракції "Слуга народу"

2 хв читати
Міністри економіки й інфраструктури йдуть у відставку - заступник голови фракції "Слуга народу"

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій йдуть у відставку, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У нас наступного тижня будуть кадрові зміни в уряді. Вже надійшли заяви від майбутніх колишніх міністрів Петрашка та Криклія за власним бажанням", - сказала вона в ефірі "Україна 24" у п'ятницю ввечері.

"У понеділок на фракції розглядатимемо можливих кандидатів на заміну", - додала вона.

При цьому Кравчук уточнила, що ці кандидати працюють у центральних органах влади, проте відмовилася назвати їхні імена.

"В уряді з'явиться акцент на економіку, зростання ВВП, створення робочих місць", - сказала вона.

"Що стосується міністра Степанова, то він заяву не писав", - зазначила вона.

"Очевидно, якщо не буде його заяви за власним бажанням, то ми також розглянемо на фракції звіт про його роботу. Є постанова "Голосу", що має рекомендаційний характер, але це принаймні недовіра від Верховної Ради. Це не означатиме відставку, але у прем'єр-міністра буде підстава подавати... "- прокоментувала вона.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка міністром економіки 17 березня 2020 року. До цього з квітня 2013 року він працював в агрохолдингу UkrLandFarming заступником генерального директора Олега Бахматюка. У 2007-2003 роках працював в інвестиційній компанії "Трійка Діалог Україна", де очолював інвестиційно-банківське управління та був керуючим директором, а потім став головою Департаменту корпоративного бізнесу в "Сбербанку Росії".

Владислав Криклій обіймає посаду глави Мінінфраструктури з серпня 2019 року. Він входив до складу уряду при прем'єр-міністрі Олексії Гончаруку, а потім - у Кабмін Дениса Шмигаля.

У липні 2019 року Криклій був обраний народним депутатом за виборчим списком "Слуги народу". З 2015 року очолював Головний сервісний центр МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА