19:58 09.05.2021

Десять десантників США постраждали під час навчань в Естонії

2 хв читати
Десять десантників США постраждали під час навчань в Естонії

Десять американських десантників були доставлені в лікарню Естонії після приземлення на аеродромі Нурмсе (Nurmse) під час навчань Swift Response.

Прес-аташе посольства США в Естонії підтвердив газеті Postimees, що рано вранці в суботу кілька десантників отримали легкі травми при приземленні. "Це звичайна частина повітряних операцій", - додав він.

За його словами, "жодна з травм не є небезпечною для життя, і більшість солдатів повернулися до роботи", водночас троє десантників все ще відновлюються після травм ніг.

Активна частина маневрів почалася 5 травня зі стрільб систем залпового вогню, які випустили в цілі понад двадцяти практичних снарядів. Під час навчань відпрацьовується оборона Естонії в умовах потенційної кризової ситуації, в них беруть участь близько 2500 військовослужбовців Естонії, США і Великої Британії, понад 20 літаків і 25 вертольотів.

Як повідомив головний штаб Сил оборони Естонії, в ніч на суботу в рамках навчань Swift Response на аеродром Нурмсе був викинутий десант із близько 600 парашутистів 82-ї повітряно-десантної дивізії армії США з бойовою технікою і транспортними засобами.

Більшу частину десантників доставили в Естонію безпосередньо з бази дивізії Форт Брагг у Північній Кароліні, США. Переліт літаків з дозаправкою в повітрі зайняв близько десяти годин. Десантування відбувалося з висоти 300 метрів за допомогою військово-транспортних літаків С-17. Крім того, частина десантників була доставлена літаками С-130, з Литви, повідомив головний штаб Сил оборони.

У десантуванні також взяли участь два генерали - командувач 8-м повітряно-десантним корпусом генерал-лейтенант Майкл Е. Куріла (Michael E. Kurilla) і командир 82-ї повітряно-десантної дивізії генерал-майор Крістофер Донох’ю (Christopher Donahue).

"Естонський і американський штаби вперше провели таку складну спільну операцію. Отримано цінний досвід, який заклав фундамент планування подальших операцій", - сказав командувач Силами оборони генерал-лейтенант Мартін Герем (Martin Herem).

Згідно зі сценарієм, американські десантники висадилися на аеродромі, зайнятому приватною військовою компанією. Безпосередньо після десантування вони вступили в навчальний бій, в якому як противник виступали частини територіальної оборони добровольчої воєнізованої організації Кайтселійту (Kaitseliit).

Навчання Swift Response є складовою частиною серії навчань США Defender Europe 21, найбільших навчань Сполучених штатів в Європі за останні 25 років. Вони відбуваються одночасно в 16 європейських країнах за участю 28 000 військовослужбовців. Крім Естонії, повітряно-десантні операції проводяться в Болгарії і Румунії.

Їх метою є відпрацювання оперативного перекидання сил США в гарячі точки, а також готовності національних сил та інфраструктури приймати союзників.

Навчання Swift Response завершаться 14 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА